Inès Carion uit Everbeek wil Brakel vertegenwoordigen in de provincieraad

Op 22 augustus 2024

De N-VA drukte de voorbije legislatuur haar stempel op het provinciebestuur in Oost-Vlaanderen. Met de provincieraadsverkiezingen in het vooruitzicht rekenen ze op een sterk mandaat om verder te kunnen gaan op de ingeslagen koers. Everbeekenaar Inès Carion wil daar graag mee haar schouders onder zetten.

Op zondag 13 oktober kiezen we in Vlaanderen niet alleen de nieuwe gemeenteraden maar ook de nieuwe provinciebesturen. Hoewel de bevoegdheden van de provincies de voorbije jaren werden ingeperkt blijft het bestuursniveau op heel wat gebieden van tel: omgevingsbeleid, recreatiedomeinen, fietsinfrastructuur, waterbeleid, erfgoed, provinciaal onderwijs, … Voor het kiesdistrict Aalst-Oudenaarde vallen er 10 zetels te verdelen. Daarvan ambieert Inès Carion er eentje, ze kreeg van de N-VA 8ste plaats op de lijst toegewezen. Inès is studente, 24jaar en woonachtig in Everbeek. Ze heeft haar roots in Geraardsbergen waar haar mama een succesvol bedrijf runt en actief is in het socio-cultureel leven.

Inès Carion: “Ik draai al een tijdje mee in het N-VA-bestuur in Brakel en zet bij de gemeenteraadsverkiezingen graag mee mijn schouders in het partij-overschrijdend project ‘Broakel 2.0’. Maar op provinciaal niveau spelen andere belangen. De N-VA heeft daar de voorbije jaren stevig geïnvesteerd in een nieuwe bestuurscultuur en wil dat parcours graag verderzetten. Vanuit Brakel willen we daar graag aan mee bouwen. Mijn partij heeft mij gevraagd om die rol op mij te nemen en ik ben daar graag op ingegaan.”

David Coppens, lijsttrekker N-VA: “Ik ben blij dat Inès mee op de kar springt van het verhaal dat we met de N-VA schrijven in het provinciebestuur. Een sober maar correct en degelijk bestuur garanderen voor de Oost-Vlamingen, dat is wat we doen en willen blijven doen. Met de N-VA in het provinciebestuur werden de voorbije jaren bijvoorbeeld de provinciebelastingen verlaagd terwijl ook de schulden steevast verder werden afgebouwd, tot zelfs de laagste schuldgraad van alle Vlaamse provincies.”

De financiële soberheid stond de voorbije jaren aantal fikse investeringen nochtans niet in de weg. Er werden extra financiële middelen uitgetrokken voor materies die direct voelbaar zijn voor de Oost-Vlamingen. Denk maar aan de vele kilometers fietssnelwegen, goed voor ruim 103 miljoen euro, bijna drie keer meer dan vorige legislatuur. Maar ook voor de provinciale erfgoedsites gebeurden heel wat inspanningen, met positief gevolg. Denk maar aan de prominente rol die de Archeosite van Velzeke toebedeeld kreeg in een populair tv-programma als ‘Het Verhaal van Vlaanderen’.

Inès Carion: “De provinciale recreatiedomeinen zijn misschien nog het meest bekende uithangbord van het provinciebestuur. Iedereen in de streek kent bijvoorbeeld wel De Gavers in mijn tweede thuis Geraardsbergen. Ook daarin laat de hand van de N-VA zich voelen. Voor heel wat Oost-Vlamingen komen die recreatiedomeinen tegemoet aan de vraag aan een laagdrempelig dagje ontspanning dichtbij huis, een service die door anderen moeilijk kan geboden worden. De voorbije jaren werd daarom meer dan 50 miljoen euro geïnvesteerd in de provinciale domeinen en ze hebben dan ook een stevige maar door de bezoekers fel gesmaakte metamorfose ondergaan. Waar veel mensen samenkomen, ontstaan echter ook al eens conflicten. Daarom werd onder impuls van de N-VA een nieuw reglement ingevoerd met identiteitscontrole, bewaking en sanctionering voor wie zich niet aan de regels houdt.”

David Coppens: “Het N-VA verhaal is er een van provincies, steden en gemeenten waar Vlamingen zich thuis voelen. Door een gezond en realistisch evenwicht tussen natuur en economie, wonen en landbouw geven we elke Oost-Vlaming de ruimte om te leven, te ontspannen, te werken en te ondernemen. N-VA is de beste garantie op een degelijk bestuur, dit hebben we bewezen en dit willen we verderzetten. “

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is