VLD en sp.a: laf en hypocriet!

Op 22 september 2006

Vrijdag 15 september jl. nam de Brakelse N-VA deel aan het verkiezingsdebat in JH Alfa. Alle oppositiepartijen, al dan niet lid van de gemeenteraad, tekenden present. Tot onze verbazing stuurden de meerderheidspartijen VLD en SP.A hun kat.

Als excuus verklaarden zij niet te willen debatteren met het ondemocratische Vlaams Belang. Ook de N-VA stelt zich vragen bij het democratische gehalte van het VB (vorig weekend nog werd één van onze kandidaten fysiek bedreigd) maar vindt de houding van de paarse meerderheid nog véél erger: weigeren van zelfs maar een eenvoudig gesprek aan te gaan is niet alleen héél ondemocratisch maar bovendien ook uiterst onbeleefd.

Met name de VLD blinkt ook uit in hypocrisie; als de burgemeester niet wenst deel te nemen aan debatten met het VB, waarom blijft hij dan kamervoorzitter? In de kamer moet hij elke week debatteren met die partij! Hij had er in het verleden overigens evenmin moeite mee om dictators als de Libische ‘president’ Khadaffi te ontvangen en onderhield zelfs vriendschapsbanden met Mobutu, die op zijn zachtst gezegd ook weinig democratisch omsprong met zijn tegenstanders.

De houding van VLD en SP.A getuigt van een bijzondere lafheid. De paarse meerderheidspartijen hebben overduidelijk schrik om publiekelijk af te gaan. Door zich te verstoppen achter drogredenen proberen ze elk debat te vermijden en de oppositie tegen elkaar uit te spelen. Echter zonder veel succes: op het debat bleven Groen!, CD&V, N-VA en Vlaams Belang (al viel die partij een dag later wel uit haar rol) ondanks hun meningsverschillen elkaar met respect behandelen. Dat kan van de huidige coalitie niet gezegd worden.

De N-VA wil langs deze weg dan ook een oproep richten aan de VLD en SP.A om de komende weken wat meer sportiviteit én respect aan de dag te leggen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is