Strijkwinkel van OCMW blijft zeker open

Op 6 juni 2008

Zoals gisteren gemeld, komt provinciegouverneur André Denys tot de bevinding dat de oprichting van de strijkwinkel in Brakel niet volgens het boekje is gebeurd. Het provinciehoofd oordeelt dat er een behoeftenonderzoek had moeten gebeuren. Daarom heeft hij de oprichting geschorst.

Paniek

«Maar dat wil niet zeggen, dat de strijkwinkel nu dicht is», vertelt OCMW-voorzitter André Flamand (Open Vld). «Door het bekendraken van dat nieuws, is er al paniek ontstaan bij klanten. Zij vragen zich af of ze hun strijkmand dan maar snel moeten komen terughalen of niet meer terug zullen zien. Niets is minder waar: de strijkwinkel blijft gewoon verder werken. Wij hebben honderd dagen de tijd om ons in orde te stellen met de opmerkingen van de gouverneur en zullen dat dan ook doen», neemt Flamand zich voor.

Pesterijen

De schorsing van de oprichting van de strijkwinkel was er gekomen na een klacht van OCMW-raadslid Jan Haegeman (NV-A) en gemeenteraadslid Fernand De Tant (CD&V). «Een pure pesterij. Zij nemen het maar al te graag op voor Grijkoort, dat voordien de strijkwinkel uitbaatte en dat is opgericht in de schoot van het ACW.»

Politiek

«De tegenkanting van Haegeman en De Tant is louter op politieke motieven gebaseerd», aldus de OCMW-voorzitter. «Het enige wat ze hebben bereikt, is dat de gemeente nu verplicht wordt om een dure studie te bestellen. Dat gaat de belastingbetaler een pak geld kosten en zal uiteindelijk niets aan de zaak veranderen. De strijkwinkel blijft gewoon open», vertelt Flamand.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is