Schadeclaim burgemeester is ongehoord

Op 2 mei 2006

De burgemeester dreigt een deurwaarder te sturen naar vijf Brakelse burgers. Zij kunnen zich verwachten aan een schadeclaim van maar liefst 100.000euro(!). De betrokken inwoners durfden het aan gewag te maken van belangenvermenging van de burgemeester bij een lawaaihinderprobleem rond het grondsorteerbedrijf De Cubber.

De N-VA wenst zich niet uit te spreken over de grond van de zaak; of het bedrijf al dan niet lawaaihinder veroorzaakt, is een zaak voor het gerecht; of er al dan niet sprake is van belangenvermenging is een zaak voor de gouverneur. De N-VA vindt het echter ongehoord dat de burgemeester zo furieus en irrationeel reageert tegen nota bene z’n eigen inwoners. Dit gedrag is een ‘burgervader’ onwaardig. Een woord uitleg, een ernstige behartiging van de problemen, een bezoek aan de betrokkenen was beter op zijn plaats geweest. Daarvoor moet een burgemeester natuurlijk tijd kunnen vrij maken en aanwezig zijn in zijn gemeente… De Brakelaars weten echter maar al te goed dat daar het schoentje ernstig wringt voor het blauwe kopstuk.

De geëiste 100.000euro is bovendien buiten alle proportie. De veelverdienende burgemeester, kamervoorzitter, landbouwer, grootgrondbezitter en hoogleraar is duidelijk de voeling met de modale Brakelaar kwijt. Uit vrees voor een schadeclaim durven we het haast niet luidop vragen maar… als de burgemeester zó nerveus reageert, is er dan toch geen stront aan de knikker?

De N-VA vraagt zich bovendien af of de socialistische coalitiepartner zich andermaal in stilzwijgen zal blijven hullen, nu de burgemeester zo’n zwaar bedrag uit de zakken van enkele gewone Brakelaars wenst te halen.

Voor de N-VA is het duidelijk: de burgemeester dient z’n woorden in te trekken, open kaart te spelen en een eerlijke hand uit te steken naar de omwonenden. Anders bewijst de ‘eerste burger’ nog maar eens dat hij eigenlijk slechts ‘de laagste burger’ van het land is.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is