N-VA maakt kandidaten bekend

Op 14 juli 2006

Woensdagavond 13 juli 2006 bogen de leden van de Brakelse N-VA zich over het ontwerp van de kandidatenlijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Zoals eerder reeds werd aangekondigd, neemt de N-VA deel aan de verkiezingen in een kartel met CD&V. De N-VA vult de plaatsen 7, 14, 15 en 16 in. Onderstaand voorstel van het afdelingsbestuur werd unaniem goedgekeurd door de ledenvergadering:

7. Jan Haegeman (26 jaar) wordt lijsttrekker voor de N-VA. Na z’n opleiding als historicus ging hij aan de slag als nationaal stafmedewerker van de N-VA. In Brakel is hij vooral bekend vanwege z’n inzet in het verenigingsleven. Voorlopig woont hij nog te Nederbrakel maar dat duur niet lang meer: hij is volop aan het verhuizen naar Opbrakel.

14. Anneleen Diependaele (30 jaar) is het jonge vrouwelijke gezicht van de Brakelse N-VA. De familie Diependaele is een begrip in Volksunie-kringen. Anneleen kiest vandaag dan ook vol overtuiging voor de N-VA, opvolger van die Volksunie. Ze genoot een opleiding als verpleegkundige en is werkzaam als onthaalmoeder. Samen met haar echtgenoot en kinderen woont ze in het hartje van Nederbrakel.

15. Alfons Herregodts (62 jaar) is onze troefkaart uit Parike. Alfons, gepensioneerd metselaar, noemt zichzelf een complexloze en fiere Vlaming en wil er dan ook alles aan doen om samen met de N-VA te bouwen aan een beter Brakel, de Brakelaar te geven waar het recht op heeft: een beter bestuur!

16. Lutgard Thys-Bauwens (66 jaar) duwt de lijst van de N-VA. Als echtgenote van gewezen Volksunie-gemeenteraadslid en –volksvertegenwoordiger Lieven Bauwens, was ze jaren de stille kracht op de achtergrond. Om de N-VA dat extra steuntje in de rug te geven, besloot ze dit keer wat meer in de schijnwerpers te treden en aldus de continuïteit te verzekeren met de Brakelse Volksunie-traditie. Lutgard is woonachtig te Nederbrakel.

De N-VA meent dat zij hiermee een sterke lijst kan presenteren aan de Brakelse kiezer. Wij kijken dan ook vol vertrouwen uit naar zondag 8 oktober.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is