Lieven Bauwens steunt CD&V/N-VA-lijst

Op 15 juni 2006

Het kriebelde even toen lokaal N-VA-verantwoordelijke Jan Haegeman me polste om opnieuw deel te nemen aan de verkiezingen. Als gemeenteraadslid voor de Volksunie, voorloper van de N-VA, vocht ik jaren voor een beter bestuur in onze gemeente. Meestal was het een zware strijd als van David tegen Goliath.

Het kartel van N-VA met CD&V biedt nu een nieuwe kans om een frisse wind te laten waaien door Brakel. De sterke inhoudelijke accenten en de gedrevenheid van de plaatselijke N-VA’ers vormen de garantie voor een ernstig en positief alternatief voor het huidige beleid. De binding met CD&V waarborgt bovendien dat de stem van de N-VA niet verdwijnt tussen het geraas van de ‘grote’ partijen.

Een vernieuwd engagement in de gemeentepolitiek sprak me dan ook zeker aan. Tegelijk is het echter mijn overtuiging dat Brakel nood heeft aan vers bloed, aan nieuwe gezichten. Daarom besliste ik de actieve politiek voorgoed vaarwel te zeggen en voortaan vanachter de schermen mijn volle steun te verlenen aan vier nieuwe kandidaten. De continuïteit wordt niettemin verzekert door de kandidatuur van mijn echtgenote Lutgard. Met haar deelname aan de gemeenteraadsverkiezingen wil ons gezin de campagne van de lokale N-VA extra kracht bijzetten. Ik geloof dan ook dat de N-VA écht het verschil kan maken in Brakel.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is