Kritiek op overnameplannen Strijkwinkel door OCMW

Op 6 maart 2008

OCMW-voorzitter André Flamand verklaarde vorige week in onze krant, dat het OCMW een betere dienstverlening voor ogen heeft. Flamand liet zich ook ontvallen, dat het OCMW de voorbije jaren aan de huidige uitbater -de vzw Grijkoort- wel aanzienlijke bijdragen had betaald, maar geen inspraak of inzage kreeg in de werking.

«Over de kwaliteit van de dienstverlening zullen de klanten wel oordelen. Maar of het een betere koop is? Daar durven wij een groot vraagteken bij plaatsen. Grijkoort heeft elk jaar aan het schepencollege een inhoudelijk en financieel verantwoordingsdossier voorgelegd», reageert Geert De Bou van de stijkwinkel Grijkoort.

«Dat een gemeentebestuur keuzes maakt, kunnen we aanvaarden. Maar niet dat het daarvoor drogreden aanhaalt», zegt De Bou.

Zwart op wit

Ook de CD&V/NV-A-oppositie in Brakel protesteert tegen de voorziene overname van de Strijkwinkel. «Ontevredenheid over de werking van de Strijkwinkel kan geen argument zijn, want in het recent goedgekeurde Lokaal Sociaal Beleidsplan staat zwart op- wit dat de werking van de strijkwinkel voldoet aan de drie vooropgestelde doelstellingen: opleiding, tewerkstelling en dienstverlening», verklaart NV-A'er Jan Haegeman.

«Dit lijkt me een van de zoveelste poging van het paarse bestuur om elk vrijwilligersinitiatief te fnuiken en naar zich toe te trekken in een grote 'leve mij!'-show. Het Brakels bestuur krijgt steeds meer communistische trekjes, inclusief personencultus», schopt Haegeman naar de paarse bestuursmeerderheid.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is