Het stinkt in D'Hoppe

Op 28 september 2005

Eerder deze week kwam de Vloesbergese wijk D’Hoppe alweer op negatieve wijze in het nieuws. Actievoerders die er protesteerden tegen de aanleg van een weg door waardevol natuurgebied, werden andermaal belaagd door de plaatselijke afvalmaffia.

De Brakelse N-VA wenst zijn bezorgdheid uit te drukken over de toestand in dit Vlaams gehucht en blijft er zich over verbazen hoe de natuur in dit bijzonder stukje Vlaamse Ardennen dagdagelijks verder vernietigd wordt. De natuur die steeds de sterkste troef is geweest van D’Hoppe! Laten we niet vergeten dat de reden waarom D’Hoppe, ondanks zijn Vlaamse karakter, begin jaren ‘60 niet bij Brakel werd gevoegd, lag in de “belangrijke investeringen die Vloesberg had gedaan voor het toerisme in D’Hoppe.” De N-VA stelt zich dan ook ernstige vragen bij de manier waarop de Waalse politici omspringen met deze “toeristische investeringen”.

De N-VA komt steeds weer tot de conclusie dat D’Hoppe beter af was geweest als een deel Brakel, als een deel van Vlaanderen. De N-VA zal daar in de toekomst trouwens blijven voor ijveren! De hallucinante toestanden rond het stort en de zavelontginning midden een habitatgebied zouden in Vlaanderen vandaag ondenkbaar zijn. De N-VA wil deze zaak echter niet op de communautaire spits drijven, daar kunnen de inwoners van D’Hoppe enkel nadeel van ondervinden. De N-VA waardeert bovendien de inzet van verscheidene Franstaligen voor de bescherming van dit stukje verknoeid paradijs.

De N-VA roept de Franstalige politici wel op om hun verantwoordelijkheid te nemen ten opzichte van dit nog steeds overwegend Vlaams gehucht waar ze zo aan gehecht zijn! De lieden van de PS die in Wallonië en Vloesberg de plak zwaaien, dienen eindelijk de kant te kiezen van de gewone D’Hoppenaar in plaats van de kant van het kapitaal in de persoon van afvalbaron Fort. Indien deze scheve situatie blijft aanhouden zouden de kreten “D’Hoppe Vlaams!” wel eens vlugger dan verwacht opnieuw van onder het stof kunnen worden gehaald!

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is