Eigen haard = N-VA Brakel

Op 3 oktober 2006

Grote partijen vinden vaak makkelijk hun weg naar de pers. Zeker onze burgemeester en zelfverklaarde eerste burger van het land vindt snel een luisterend oor bij de media. Voor kleine partijen is het vaak vechten tegen de bierkaai om hun verhaal bekend te maken. Vandaar dat de Brakelse N-VA de voorbije weken anoniem campagne voerde onder de schuilnaam ‘Eigen haard’.

Deze ‘anonieme actiegroep’ trachtte met een aantal affiches en spandoeken de aandacht te vestigen op de uithuizigheid en de overdreven cumul van de Brakelse burgervader. Via de webstek www.waarisdeburgemeester.tk werden bovendien, zij het op satirische wijze, een aantal andere zaken aan de kaak gesteld. De bezoekersaantallen wijzen erop dat in Brakel zeker een draagvlak aanwezig is voor de meningen die op de webstek verkondigd werden.

Wij willen er zeker en vast op drukken dat wij onze burgemeester nergens persoonlijk hebben willen raken. Wij betuigen ons respect voor zijn verdiensten, zijn talent, ervaring en stielkennis. Wij kunnen echter niet anders dan teleurgesteld zijn over de wijze waarop de burgemeester die talenten de voorbije jaren (niet) heeft aangewend ten aanzien van zijn gemeente. In Brakel werd de voorbij zes jaar bestuurd zonder respect voor de eigen burgers. De N-VA vraagt dat de nieuwe coalitie oprecht rekening houdt met de wensen van de burgers en vooral dat het nieuwe bestuur lééft temidden zijn inwoners. Handen drukken op recepties en pinten drinken op café volstaan daarvoor niet. Steek de handen ook eens op een andere manier uit de mouwen: doe er iets nuttig mee en werk aan een heropbloeiend Brakel!

Wij zijn alvast blij dat door onze acties het debat over de combinatie Brussel-Brakel nu volop gevoerd wordt. De burgemeester die de komende zes jaar aan het bewind zal zijn, wie dat ook mag wezen, zal alvast niet anders kunnen dan voorrang geven aan zijn eigen gemeente.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is